پایان نامه معماری: طراحی خانه هنرهای سنتی قزوین

چکیده:

هنر یک مکتب پرورشی و رشد دهنده است، مکتبی که به نیاز روحی، معنوی انسان پاسخ می دهد. فرد از طریق آن، در جستجوی گمشده خویش است و با یافتن نشانی از آن که ریشه در حقیقت دارد، به وجد می آید. در این بین هنرهایی که بر پایه انتزاعات ذهنی فرد و با الهام، نه تقلید صرف از طبیعت حاصل شده اند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. این هنرها که ریشه در سنت دیرین دارند، سینه به سینه و نسل به نسل منتقل گشته اند. آشنایی نسل جوان با آنها از مهمترین نیازهای فرهنگی جامعه است. از اینرو ایجاد مکان های مناسب فرهنگی هنری که امکان آموزش هنرهای سنتی و نمایش آثار هنری را فراهم می آورد، ضرورت دارد.
در این طرح سعی بر این بوده تا مرکز فرهنگی هنری ای بدین منظور تحت عنوان خانه هنرهای سنتی قزوین” طراحی شود.
فصل اول شناخت موضوع و ضرورت آن، مطالعات مربوط به شهر و بررسی چند نمونه فرهنگی هنری را در بر می گیرد. مطالعات مربوط به شهر، به اقلیم و جغرافیا، موقعیت اجتماعی، پیشینه فرهنگی، هنری و هنرهای سنتی قزوین و بناهای تاریخی آن که مطالعه آنها با توجه به قرارگیری زمین در منطقه مرکزی شهر لازم است، می پردازد.
فصل دوم که بیانگر روند طراحی است، ابتدا به معرفی و تحلیل سایت و فضاهای مورد نیاز مجموعه در آن می پردازد؛ سپس اصول شکل دهنده طرح و استانداردهای فضایی را بیان می دارد و درنهایت برنامه فیزیکی جزء فضاها را در بر می گیرد.
در انتها نیز نقشه های معماری این مرکز فرهنگی هنری، پیوست شده است.

 

 

 


مشخصات

آخرین جستجو ها