پایان نامه معماری طراحی داخلی

به زعم بسیاری، معماری و بالاخص معماری داخلی شکل دهنده نوع زندگی و فعالیتی هستند که در آن فضا، رخ می دهد. اهمیت این موضوع در این نکته است که معماری داخلی می تواند و باید بستری فراهم آورد تا علاوه بر اینکه بتواند به نیازهای عملکردی پاسخگو باشد، سبب شود تا نیازهای روانی کاربران نیز به نحو مطلوبی برآورده شود (کلاته سیفری، حسینی؛ 1391). می­توان معماری داخلی را به­عنوان طراحی فضاهای داخلی خام ساخته شده برای استفاده­های شخصی، تجاری یا تفریحی تعریف کرد؛ طوری که برخی اقدامات معمارانه را نیز به کار بندد. مبانی این دانش می­تواند شامل زمینه­های مرتبط با معماری، طراحی سازه­ای، طراحی سیستم­های تأسیساتی، طراحی داخلی و اطلاعاتی پیرامون استانداردها و ضوابط مرتبط با موضوعات امنیتی، ست و مسئولیت­های حرفه­ای باشد.

گریم بروکر و سالی استون تصریح می­کنند که معماری داخلی، حرفه طراحی داخلی و معماری را پیوند می­دهد. البته باید توجه داشت که تعاریف حرفه­ای ارائه شده در مکان­های مختلف متفاوت هستند. برای نمونه در قاره اروپا معماری داخلی به طورکلی همان کاری را انجام می­دهد که در آمریکای شمالی کسی که به ­عنوان طراح داخلی شناخته می­شود بر عهده دارد. در واقع در بسیاری از کشورها مثل آمریکا، استفاده از واژه معمار به فارغ‌التحصیلان رشته معماری محدود شده است. فارغ التحصیلان طراحی داخلی با وجود گذراندن دوره مشابه با معماری داخلی در دیگر کشورها، به عنوان طراح داخلی شناخته می­شوند. با این حال برخی کشورها همچون استرالیا، ایتالیا، زلاندنو و ترکیه مدرک رشته معماری داخلی را به طور گسترده ارائه می­دهند (رفعتی، ایمانی؛ 1395: 54).

فدراسیون بین­المللی معماران داخلی تعریف زیر را از معمار داخلی ارائه می­دهد:

  • شناسایی، پژوهش و حل خلاقانه مسائل مربوط به عملکرد و کیفیت محیط داخلی.
  •  انجام خدمات مرتبط با فضاهای داخلی شامل برنامه­ریزی، تحلیل طراحی، برنامه­ریزی فضایی، مسائل زیبایی­شناسی و نظارت بر کار در محل به صورت تخصصی.
  • دانش ساخت وساز در محیط داخلی، سیستم­ها و عناصر ساختمانی، آئین­نامه­های ساختمانی، تجهیزات، مصالح و مبلمان.
  • ارائه طرحواره­ها، دست نگاره­ها و سایر مدارک مرتبط با طراحی فضای داخلی به منظور افزایش کیفیت زندگی و حفاظت از سلامت، امنیت، رفاه و محیط زیست مردم.

بطور کلی، معماری داخلی فرآیند حرفه­ای برنامه­ریزی، طراحی و پیاده­سازی فضای داخلی شامل تمامی عناصر آن همراه با ایجاد تغییر در برخی عناصر ثابت معماری و سازه، با بکارگیری مهارت، تجربه و دانش علمی، هنری و مهندسی در جهت تامین عملکرد، زیبایی، ارتقای کیفیت زندگی، افزایش کارآیی و فراهم­سازی سلامت، امنیت و رفاه ساکنین است (رفعتی، ایمانی؛ 1395: 55)

 

 


مشخصات

آخرین جستجو ها